THE HOUSEHUNTER: KAMER VOOR KAMER

Volgens de website van The Modern House: “Eind jaren zestig werd Yorkshire Television opgericht in Leeds en besloot een groep nieuwe werknemers, die behoefte hadden aan een plek om te wonen, een Housing Association op te richten met het oog op het vinden van een geschikte locatie om een ​​aantal nieuwe huizen te bouwen .

‘Na enige tijd werd de site van Vesper Road nr. 45 opgemerkt. Hoewel goed beplant, glooiend en rotsachtig, werd het groot genoeg geacht voor ongeveer tien woningen. Brooks Thorpe Partners ging de uitdaging aan om tien individuele huizen te ontwerpen en deze op een lastige locatie te schoenlezen.

“Ze ontwierpen moderne huizen die onder meer zijn beschreven als ‘binnenstebuiten’ en ‘ondersteboven’ huizen. Dit was te wijten aan het gebruik van betonblokken aan de buitenkant, betonstenen aan de binnenkant en sommige hebben slaapkamers beneden die gebruik maken van de steile helling. ”

Binnen is de benedenverdieping meestal open met slim gebruik van halve muren en scheidingswanden die de ruimte niet volledig blokkeren, maar verschillende zones creëren zoals je kunt zien op de afbeelding hierboven, maar bekijk de plattegrond voor meer details.

Ik hou van de manier waarop de stenen van buiten naar binnen zijn gebracht en zelfs het geometrische gebruik van tegels in de keuken eronder houdt de kamers zowel naar buiten als naar elkaar verbonden. En terwijl je door de kamers loopt, kun je zien hoe de bakstenen in verschillende kamers in verschillende kleuren zijn geverfd, maar allemaal in een zeer klassiek modern palet uit het midden van de eeuw.

De keuken is gezoneerd met een andere vloer in marineblauw en kijk hoe de kleur wordt opgepikt in de deurgrepen op de kasten. Dat is een geweldig idee en zeker een idee om toe te voegen aan de inspiratielijsten. Zodra je merkt dat je ziet hoe de blauwe accessoires op het werkblad ook opvallen en de rechthoekige ladevormen linken naar de gele bakstenen in het woongedeelte.

Boven, in de hoofdslaapkamer, hieronder gezien weerspiegeld in een spiegel, zijn de bakstenen geschilderd in een rijke blauwtint, terwijl het houten lattenbodem de balken op het plafond weergeeft en doorloopt in de eigen badkamer waar de groene, baksteenvormige tegels, link naar het uitzicht op de bomen buiten.

More Stories
Kamerindelingsregels zijn absoluut de moeite waard om te breken in 2020