Eenvoudige manieren om een gelukkig leven te leiden

‘Geluk is de betekenis en het doel van het leven, het hele doel en het einde van het menselijk bestaan.’

Aristoteles zei dit meer dan 2000 jaar geleden. En het geldt nog steeds vandaag. Wat is het echte doel van het leven, zo niet om een ​​gelukkig leven te leiden tot we sterven?

Geluk is een van de meest gewilde doelen in het leven, maar voor velen lijkt het ongrijpbaar. Het is gemakkelijk om onszelf voor de gek te houden door te denken: “Als ik net dat mooie huis en die nieuwe auto heb, dan kan ik gelukkig zijn.” Maar in werkelijkheid is geluk nu voor ons allemaal beschikbaar. Een groot huis of een nieuwe auto zal je niet echt gelukkiger maken; het zijn de simpele geneugten in het leven die echt geluk brengen. Lees verder om 15 eenvoudige manieren te leren waarop u vandaag een gelukkiger leven kunt gaan leiden.

1. Doe waar je van houdt

Als je passie is om te voetballen, gedichten te schrijven of kinderen te leren zwemmen, maak er dan tijd voor.

2. Help anderen

Soms, nadat we onze eigen persoonlijke doelen hebben bereikt, voelen we ons nog steeds leeg van binnen omdat we geen zinvolle bijdrage hebben geleverd aan het leven van iemand anders.

3. Wees dankbaar

Als je denkt aan alle dingen waar je dankbaar voor moet zijn, besef je hoe gezegend je al bent.

4. Deel met anderen

Als we onze gedachten, onze tijd en onze capaciteiten met anderen delen, voelen we ons er beter door.

5. Glimlach meer

Oefen meer met glimlachen en zie hoe het je intern beïnvloedt, evenals de mensen om je heen. Je kunt het je altijd veroorloven om te glimlachen.

More Stories
Berlin Art Week